Mittwoch, 25. Februar 2015

Fra jord til bord

                                    Mejeriprodukt smøreost

I dag har jeg lavet smøreost med urter. Jeg startede med at varme 1 liter kærnemærlk til ca. 50 grader. Men jeg havde detsværre ingen termometer, derfor gjorde jeg det lidt efter følelse.



Af og til har jeg rørt jeg lidt. Her kan man faktisk ret godt se, hvordan væsken deler sig fra osten. Efter jeg synes at det havde adskilt sig nok, har jeg sat det til afkøling i ca. 20 minutter. 


Jeg havde ingen dørslag med små huller, derfor har jeg taget et si og lagt et viskestykke ind - det gik fint. 

                               Hvis man sammenligner det med, hvor meget valle der i forhold til hvor meget ost der er, skal man virkelig bruge mindst 1 liter kærnemælk.  Efter at osten var kølet af en lille smule kom jeg dybfrosne urter med ind. Jeg valgte 8 forskellige urter og puttede også lidt salt og peber med ind i endnu.

                                                 
                              Her ses så den færlige urtesmøreost. :-) For at få brugt vallen, vil jeg bage noget med den. Jeg har læst, at man fint kan bruge den når man arbejder med gær. Det vil jeg prøve...



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen