Dienstag, 18. November 2014

Dyrhold

                                                    Mine høns

Jeg har valgt at tage høns som dyr til vores emne omkring et dyrhold. Jeg passer 20 høns, som for høns er ret gamle allerede og derfor ikke ser lige kønne ud alle sammen. Men vores dyrlæge siger, at de stadigvæk er friske og har det godt, selvom at der er nogle som taber en del fjer. Men dette vil jeg komme nærmere end på en anden gang.
Da vi nu har efterår, har hønsene et mindre udeområde, end hvad de pleger at have som sommeren. Om natten er hønsene indenfor. Hønsene får foder to gange om dagen. Første gang om morgenen ca. klokken halv 7, anden gang ca omkring klokken 13 -14. Dette er forskellige slags foder. Om morgenen er forderet mere groft og med flere forskellige slags korn. Om middagen er forderet meget fint og der er fin muslingeskrald i blandt, så æggeskralden bliver fastere. Samtidig får vores høns vitaminer, lige fordi de har haft lidt problemer med at tabe fjer.
Det pleger at være på den måde at høns lægger æg om morgenen, derfor er det vigtigt at forstyre hønsene så lidt som muligt om formiddagen, fordi de er i gang med at lægge æg.  Da vi fik hønsene havde vi omkring 20 æg p. dag. Nu, efter ca. et og et halvt år, har vi ca. ti æg om dagen.










Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen