Mittwoch, 12. November 2014

Collage med blade

                                             Collage ved forskellige slags blade 

Jeg har været i min biotop og har samlet forskellige slags blade - både store og små. Dem har jeg så tørret og sat sammen på en collage til et menneske. 






Pædagogisk praksis: 
Ifølge læreplanen er der et område som hedder natur og naturfænomener. Jeg ville tage på tur sammen med en gruppe børn også vil vi samle blade. Børnene får en pose hver eller deler den med en til to andre børn. Disse blade tørrer vi så i børnehaven og jeg ville give børnene mulighed for at lave en collage med disse blade. Igennem processen får børnene mulighed for at udvikle deres fantasi og et syn på at bruge det abstrakte. Børnene er nød til at have en forstilling om hvad de gerne vil lave med bladene, før de klistrer dem på papiret. Samtig får børnene en forståelse for hvad vi kan bruge naturen til og hvilke farver og former der findes ( forskellige slags blade i forskellige farver, med forskellige former). 
Man kunne bruge denne aktivitet for at fremme børns relationer til hinanden. Børnene er fælles om det trejde og kan sammen lave en collage. Dette betyder også at børnene får en forståelse for at vente til det bliver deres tur eller at børn har forskellige forstillinger om hvordan collagen skal se ud. 
Denne aktivitet kan både bruges i en vuggestue og helt op til en SFO, men der skal fokuseres på forskellige ting. I vuggestuen kunne målet være, at alle børn laver en collage. I børnehaven og SFOen kunne man have fokus på at skabe relationer mellem børnene og en forståelse for farver og former. 

2 Kommentare:

  1. Hej Mette

    Arbejdet med former er væsentligt - at finde forskelle og ligheder (systematisere og kategorisere) - tykke blade, aflange blade, små / store, med kraftige ribber, med takker langs kanten osv. - dette er grundlaget for senere at kunne bestemme planter (træer). Med de yngste - at opdage at blade er meget forskellige...

    AntwortenLöschen
  2. Hvordan går det med dine høns? Læg endelig dokumentation her på bloggen

    AntwortenLöschen