Dienstag, 24. März 2015

fra jord til bord

                                                       En udfordring til mig selv

I opgaveformuleringen kunne jeg læse, at vi i opgaven også skal udfordre os selv. Dette gør jeg så nu med dette projekt, jeg har prøvet selv at lave pasta. En nem opskrift var hurtig fundet også gik jeg igang. Dette er en udfordring for mig selv, fordi jeg aldrig har prøvet det før og kun har hørt fra andre at det er meget svært at lave.
Det har faktisk også en anden baggrund, hvorfor jeg valgte at lave noget som er en "almindelig madret". Jeg har nu arbeitet i forskellige daginstitutioner og hver gang, når den handlede om hvad man skulle have til maddag var det første : "det skal være nemt" og det næste " det må helst ikke koste noget". I sidste ende bliver det så til noget, hvor børnene altid kun til dels kan hjælpe og pædagogen ordner det meste. Dette synes jeg er lidt ærgerligt og selve ideen med at lave en maddag in en institution har jo ikke længere samme effekt. Jeg ser det på den måde, at der skal laves noget, som børnene måske ikke har prøvet hjemmefra samtidig med at børnene får kendskab til hvordan maden fremstilles og hvilke indrigenser der skal bruges.  Derfor har jeg så tænkt over, hvad ikke koster meget, kan være nemt for børn og hvor børnene kan være en fast del af fremstillingsprocessen, derfor kom jeg så på pasta.
Denne opskrift er nemt :
300 g mel
1/2 tsk salt
1 tsk olie
3 æg

Det hele skal æltes godt igennem og sættes i køleskabet ca. for 1 time. Derefter skal dejen rulles ud.
Jeg skulle have rullet den endnu tyndere, men det kunne jeg først se da de allerede næsten var tørt.
Jeg tror, at det er vigtigt, at før det bliver gennemført i en institution at der er nogle som har prøvet det før, sådan at dejen ikke bliver for tynd eller for tyk.
Men her kan børnene være en fast del af processen. Først skal dejen laves, derefter skal den formes ( her kan børnene afprøve mange forskellige former ), den skal lægges til tørre og det skal koges.
Børnene får her bruget deres sanser deres følesans, smagesans og lugtesans. Hvordan føles det at arbejde med pastadej, kan barnet lide at røre ved dejen? Hvordan smager frisk pasta og hvordan lugter dette?





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen