Hjemmelavet knækbrød
Da jeg allerede selv har fremstillet smørreost, tænkte jeg at gå i gang med selv at lave knækbrød.
Jeg fandt en opskrift på nettet, som jeg mener også fint kan bruges i praksis. Jeg tror, at børnene ville få meget ud af, at være en del af at fremstille nogle ting som de bare plejer at købe i den næste brugsen.
Dette er opskrift til knækbrødet:
120 g speltmel
120 g havregryn
100 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
1/2 tsk. salt
2 spiseske olie
500 ml vand
Det hele røres godt sammen og fordels tyndt på bagepapir. Knækbrødet skal bages i 60 minutter på 170 grader. Men ( meget vigtigt!!) efter 15 minuter skal det skæres i stykker, fordi det senere i bageprocessen ikke er muligt længre.
Dette kan også fint laves over bål, hvor man både kan lave smørreost og knækbrød. Jeg har tænkt på at afprøve det i SFOen.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen